SPelen     LEren     ONtdekken

Groep 8 bereikt districtsfinale schoolvoetbaltoernooi

De jongens van groep 8 van onze school hebben afgelopen woensdag de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi op de velden van SES in Langenboom gewonnen. In de finale waren onze kanjers te sterk voor de jongens van bs de Toermalijn uit Heesch. Nu mogen zij op woensdag 7 juni de districtsfinale spelen op het sportpark van Sportclub Irene in Tegelen. Ze nemen het dan op tegen vijf andere regiowinnaars in Oost-Brabant en Limburg. 



Op 5 april jl. hadden onze mannen al overtuigend het schoolvoetbaltoernooi van Uden gewonnen. Afgelopen woensdag reisden onze jongens, met in hun kielzog voornamelijk enthousiaste en sportieve moeders, af naar Langenboom. Met juf Milona en leerling Raphael als coach, Ibrahim als assistent-scheidsrechter en heel veel moeders die de jongens fysiek en mentaal ondersteunden met aanmoedigingen, water en natuurlijk een ijsje werd de strijd aangegaan in de poulewedstrijden. Ook meneer Ad was als inspirator aanwezig en juf Marlou, juf Dimphy en meneer Lambert zorgden voor de verdere ondersteuning op weg naar succes. 

In de poulewedstrijden werd steeds ruim gewonnen. Eerst met 6-0 van de jongens van de Regenboog uit Cuijk, toen met 5-0 van In Balans uit Oss en tot slot met 6-0 van bs de Wissel uit Geffen. Toen kwamen de kruisfinales, waar ook het team van 't Stekske uit Langenboom aan de zegekar werden gebonden met 5-0.
En toen was het tijd voor de finale tegen b.s. Toermalijn uit Heesch. Dit werd een spannende krachtmeting, waarbij uiteindelijk verdiend werd gewonnen met 'maar' 1-0, waar de lat twee keer een doelpunt in de weg stond.



 De prijs werd uiteindelijk in ontvangst genomen door coach Raphael en speler Hicham, die beiden door omstandigheden niet mee konden doen. We kijken terug op een geslaagde sportieve en zeker ook gezellige middag. Het was een warme middag, die heel veel energie kostte, maar uiteindelijk met de hoofdprijs een geweldig resultaat had.

Op woensdag 7 juni gaan we het opnemen tegen de winnaars uit de andere vijf regio's. We hebben er nu al zin in!

Meer foto's vind je hier!
Media
  • 170517 Regiofinale schoolvoetbal 14.jpg
  • 170517 Regiofinale schoolvoetbal 22.jpg
  • 170517 Regiofinale schoolvoetbal 24.jpg
  • 170517 Regiofinale schoolvoetbal 26.jpg
  • 170517 Regiofinale schoolvoetbal 35.jpg

Contact

Kindcentrum Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

ma 6 mei
Schoolfotograaf
do 9 mei
vr 10 mei
Hemelvaart
ma 13 mei 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Waterles
vr 17 mei 12:30
14:00
Ateliers
ma 20 mei
2e Pinksterdag
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement